Nu är det snart dags att drömma sig bort på båtmässan

Du är välkommen att besöka oss i vår monter på mässan.

Vi finns i monter A14:28
Öppettider Scandinavian Boat Show 2008
Onsdag 5/11 - Fredag 7/11 11.
00-20.00

Lördag 8/11 - Söndag 9/11 10.00-18.00
www.scandinavianboatshow.se

Nya medarbetare på loftet i Stockholm

Noel Barkelius är Gransegels nya produktionschef. Han kommer även att ansvara för projektförsäljning. Noel är ingen duvunge i sammanhanget, han har bland annat utvecklat Gransegels ultraljudslimmning.
Sexton år gammal vann Noel som rorsman sitt första Gotlandrunt. Noel har hela sitt liv seglat jolle och kölbåt på elitnivå. Behöver du en helt ny garderob och en bra rorsman är det Noel du ska kontakta noel@gransegel.com

Kristian Hertzberg är serviceansvarig och säljare på Gransegel.
Det är andra gången Kristian jobbar på Gransegel, man kan nästan säga att han började sin yrkesbana på Gransegel. Sedan åtta år tillbaka sysselsatt med andra saker med en fortsatt stark båtanknytning. De senaste fem åren har han arbetat med seglingsevenemang i Stockholms skärgård, ett jobb som inneburit  segling mer än etthundra dagar om året och även seglat det mesta som flyter.
Kristians roll på Gransegel blir i första hand att ta hand om dig när du kommer upp till oss och att se till att du får den service du och dina segel förtjänar. kristian@gransegel.com

Team Gransegel vinner X-41 ranking

Entypssegling med stora båtar har tagit fart runt om I världen. I vårt grannland Norge är det X-yachts som samlar stora fält. I år tog X-41 klassen fart och I stenhård konkurrens vann Team GranSegel cupen tillsammans med Team Lexington.

"Shorthanded performance"
Vad är skillnaden mellan ett vanligt rullsystem och en NEC rulle?
Ett vanligt rullsystem har en vridsyv aluminiumprofil som kan ta upp lasterna när seglet revas.
NEC systemen har en vridstyv lina i förliket på seglet som gör att det går att stuva i en påse, men klarar ej vridlasterna från ett delvis upprullat segel.
  • Rulla in seglet och packa undan det i en påse
  • Mindre vikt i riggen : ett system utan profiler blir avsevärt lättare
  • Kan användas på kutterfockar, gennakers, lättvindsgenuer & screechers m.m
  • Profurl's NEC rullsystem är konstruerad för att användas till hissbara segel som kutterfockar, gennakers, lättvindsgenuer, stormsegel, reachers & screechers m.m
  • Seglet rullas kring ett specialdesignat förlik.

Profurl's NEC rullsystem består av två delar:
Toppsvirveln som fästes i seglets fallhorn.
Trummekanismen som fästs i halshornet. Fallet fästs i toppsvirveln och trummekanismen halsas i däck eller på ett peke. Seglet hissas som vanligt från sittbrunnen eller masten.
När seglet är hissat är det bara att rulla ut det genom att dra i skotet.
Seglet stuvas undan enkelt bara genom att rulla in det och släppa på fallet.

Du kan använda olika segel segel på samma rulle med Profurls snabbkoppling Rullen fästs till båten med en Wichard hake och fallet kopplas till toppsvirveln

Vi ser fram mot att få träffa er på mässan, välkommna till vår monter A14:28
Occams Racer vinner CB-66 cupen
Final seglingarna avgjordes i byig vind som varierade mellan 4-8 m/s och bjöd på byar upp till 15 m/s.
Mikael Lindkvist/David Elmlund/Börje Englund tar hem segern i CB66 Cup på samma poäng som Tomas Skålén/Johan Haglöf men med fler 1:a platser tar man hem segern.David Elmlunds Occams Racer hade denna deltävling lånat in Micke Lindkvist som rorsman, och helgen seglingar tillsammans med alla de tidigare fina resultaten med Rikard Svanberg och Börje Englund räckte till segern i cupen, Grattis!
Åmåls Trycks tvåmansbesättning med Tomas Skålen och Johan Haglöf seglade som vanligt mycket starkt och plockade hem andra platsen.

Att man ska luta masten föröver på länsen är väl knappast någon hemlighet. Frågan är bara hur mycket. Bilden ovan visar hur mycket besättningen på framgångsrika scampin "BojBoj" anser vara lagom.
"en självslående Glider i kombination med en schreecher på en NEC rulle har ökat seglings glädjen väsentligt"
Hämta.
Klicka på bilden för att ladda ner hela brochren i PDF format. ca 1,5mb

Vill du ej ha Skotpunkten,
fyll i din epostadress här:

Epost: *
Övrigt: