Effektiv storsegelhantering
Profurl rullbom är designad för att reva och stuva undan ditt storsegel. Allt sköts enkelt och bekvämt från sittbrunnen. Storseglet blir lika enkelt att hantera som en rullgenua. Tack vare ett antal patenterade lösningar fungerar systemet på ett imponerande enkelt sätt. En båt utrustad med rullgenua och rullbom blir en fröjd att hantera för en liten besättning.

Lintrumman är placerad i framkant på bommen vilket minskar antalet block som krävs för att leda revlinan till sittbrunnen. Friktionen blir på detta sätt minimal.

Bomprofilen har en rejäl öppning för att underlätta inspektion och montering av storseglet. Den stora öppningen minskar även den friktionen mot kanterna.

Förliks rännan är ledad och följer bommens vinkel. Detta medger hissning och revning utan att bevöva gå upp i vindögat. Seglet och likrännan har alltid rätt vinkel i förhållande till varandra. Konstruktionen med rännan som följer bommens vinkel är lösningen som gör att detta system fungerar bättre än allt annat vi tidigare sett på marknaden.

Patenterade assymetriska likrännor minskar friktionen mellan profilband och profil.
Profurl assymetrisk ränna.
Standard ränna. När vinden pressar seglet båkåt nyper profilbandet likt en kil

.Förmataren är konstruerad med två stora brons rullar som skyddar profiltapen. Förmataren är justerbar för att kunna trimma in ett exakt avstånd mellan bronsrullarna.

Fallboxen är konstruerad för att kunna använda originalfallet.

Gasfjäderkicken som följer med som standard är konstruerad för att hålla bommen i exakt rätt vinkel vid hissning och revning. Slåpp bara på skotet och bommen ställer sig i rätt läge –klart att hissa eller reva.

Inledning

Konstruktion

Prestanda

Modeller