Välkommen på glöggmingel
öka seglingsglädjen

Välkomna till Gran-glögg på segelmakeriet i Nacka

Gransegel bjuder in alla seglarvänner till en kväll för karatesegling* över ett glas glögg.
Vi känner att det dags att samlas i vintermörkret för att tillsammans längta till kommande säsong och avhandla årets bravader.
Tidunkt: 2016-12-15 med start 18,00.
Plats: Segelmakeriet, Nacka.
Anmälan: Via mail till kent@gransegel.se senast 2016-12-13.


Årets Havskappseglare 2016

Stort grattis till Micke Ryking, en av Sveriges mest aktiva havskappseglare som av Svenska Seglarförbundet fått utnämningen Årets Havskappseglare.
Micke seglar sin Open 40 "Talanta" kors och tvärs över jordklotet och är en ovärderlig testbänk för segel och övrig utrustning.
Senaste äventyren inkluderar pågående ARC - Atlantic Rally Crossing över Atlanten, Middle Sea Race i Medelhavet där det blev klassvinst, Quebec-St Malo över Atlanten och Carribean 600 i Västindien.
Förutom själva racen transportseglas båten mellan starterna, så seglen får verkligen visa färg.
En rolig ? detalj var när båten transsportseglades ner till Malta för starten av Middle Sea Race, så gick en av gennakrarna i småbitar. Vi lyckade med konststycket att tillverka en ny och få ner den till starten i Malta på en vecka
.

Se och hör Mikaels reaktion till priset


Gransegel "FilmLess" GFL

Vår utveckling av segelmaterial tar nu ännu ett kliv framåt när vi presenterar den nya GFL-tekniken

Segelduken är en vidareutveckling av det traditionella membranseglet, där ytskiktet i form av taffeta tidigare enbart skyddat laminatet till att numera även fungera som lastbärare. På så vis har vi kunnat utesluta det tidigare så viktiga lagret av mylarfilm som har stått för stabilitet i kombination med god vidhäftningsförmåga - Egenskaper som taffetan nu har tagit över.

Du får ett unikt segel som är mjukt, formstabilt och väger marginellt mer än ett rent racingsegel Tack vare det nya ytskiktets egenskaper har vi kunnat ta kombinationen av prestanda och uthållighet till en ny nivå.
Genom att avstå mylarfilmen kan vi använda ett färre antal lager i laminatet och samtidigt använda en mindre mängd lim än vad som vanligen krävs för att binda samman alltihop. Detta medför en betydligt lägre vikt och möjliggör användningen av den nya lastbärande FilmLess-tekniken.
Efter en nyligen avslutad seglats på över 10 000 Nm offshore tillsammans med tester på hemmavatten i Stockholm har vi fått kvitto på det vi hoppats på och mer därtill!
I dagsläget kan du få GFL med vit, grå eller svart yta.

Hör av dig till närmaste Granloft för en offert eller kom förbi och känn på framtiden med egna händer.*Karatesegling

Förklaring:
Ett globalt uppträdande bland strandsatta seglare. Oavsett om det är en hamnnära bar eller pub i San Francisco, Southhampton Sydney eller Sandhamn så är beteendet detsamma: Med parallella händer lätt vinklade kan man se grupper av människor bearbeta upplevda händelser från seglarnas vardag.

Dialog exempel:
"Här kom jag (vänster hand) och här låg du (höger hand). Du försökte trycka upp mig (höger hand närmar sig vänster), men jag slog och (vänster hand vrids vinkelrät mot höger…) och gick för om dig (…och passerar framför höger hand). 

Gransegel AB
Stockholm 08 718 30 60 Malmö 040 15 00 28
Unsubscribe

 
 
facebook
twitter
Linkedin
 
signatur