Tomtar på loftet - myt eller sanning ?

I detta årets sista Skotpunkt får du äntligen svaret om du kikar på bildbeviset som du hittar via länken längre ner.
Där kan man även konstatera att inte alla seglare torrsätter sina älsklingar när Kung Bore slår till som hårdast.....

Two-handed segling växer snabbt i populäritet och det ställer höga krav på segelhantering och säkerhet. Nu erbjuder Gransegel kanonpriser på hårdvindssegel, och ni har väl kollat in vår geniala lösning med rullbart hårdvindssegel monterad bakom den vanliga rullgenuan ? Detta är självklart en kanonlösning även för den medvetne Cruisingseglaren - Snabbt, enkelt och säkert.

De flesta av oss har nog svurit någon gång över tunghissade storsegel, inte sant ? Tillsammans med Harken Sweden erbjuder vi under en begränsad tid superpriser på skensystem som gör att du enkelt hissar storen för hand ända i topp. Dessutom kommer du bli tvungen att bromsa fallet vid nertagning. Harken är världsledande inom däck och riggutrustning och vi hjälper gärna till om ni behöver något annat från denna välrenommerade tillverkare, givetvis till mycket konkurrenskraftiga "Grankundpriser".

En kul nyhet är att alla som köper ett nytt segel från Gransegels Stockholmsloft får en exklusiv pikétröja med Granlogga på ryggen och valfritt tryck på bröstet. Helst skulle vi vilja förse hela din besättning med tröjor men där sätter vår kamrer ner foten. Man kan dock köpa tröjor till självkostnadspris till gastarna.


Kuling
Att segla när det blåser är en konst. En av de viktigaste faktorerna för att det skall kännas tryggt och kontrollerat ombord är att man kan anpassa segelytan till rådande vindförhållanden.

För att spinna vidare på en artikel i tidningen Båtnytt vill vi slå ett slag för våran rullbara kutterfock. I tidningen beskrevs en lösning med ett inre förstag bakom det vanliga förstaget. På Gransegel tycker vi det här med en wire mitt i fördäcket verkar vara en onödigt krånglig lösning och vi har ett flertal kunder som seglar med en kutterfock som hissas och rullas runt en vridstyv lina. Den vridstyva linan är betydligt enklare att hantera än wire och seglet, rulle och lina får utan vidare plats en vanlig segelsäck. En bonus nu när fler och fler sneglar på att köpa en CodeZero är det i praktiken är samma rulle som man med ett enkelt grepp flyttar mellan de olika rullseglen. Just den rullbara kutterfocken är ett utmärkt komplement till den vanliga fullstora focken, som kan vara riktigt svår att få någon vettig ordning på när man revar (rullar in) en del av seglet.

Vår gissning när vi sydde den första rullbara kutterfocken att det skulle bli en succé har nu blivit verklighet. Hör av dig till oss så kan vi titta på en bra lösning till din båt.


Storm

Nu är det hög tid att se över vilka segel du behöver för att kunna ställa upp i sommarens kommande havskappseglingar.

För att delta i en kategori 3 segling som Gotland runt och Watski2Star krävs att du har en stormfock och ett fungerande trysail eller möjlighet att reva 40% av storseglets förlik.
Gransegels kan erbjuda både stormfockar och trysails till mycket konkurenskraftiga priser.
Utöver detta så syr vi under januari månad in det obligatoriska 40% revet till en lägre kostnad.

Här nedan kommer några prisexempel

Comfortina 35
Stormfock: 6390 kr
Trysail: 7190 Kr
40 % rev 3200

X 35
Stormfock: 7350 Kr
Trysail: 8990 Kr
40% rev: 3500 Kr

Dufour 40
Stormfock: 8250 Kr
Trysail: 8990 Kr
40% rev 3800 Kr
Scampi
Stormfock: 4390 kr
Trysail: 4300 kr
40 % rev: 1700 krGe dig, båten och framförallt besättningen en julklapp som verkligen gör skillnad.

Att hissa ett tungt storsegel kan vara en av de värre prövningar vi råkar ut för ombord. Stora och ibland tunga storsegel som skall upp i långa master är en riktig stämningsdödare, Den stackars gasten behöver en halv fjärd för att hämta andan, och lagom till trivseln återvänder ska seglet ner och tämjas på bommen.

Hur botar man då detta? En åtgärd för att göra livet lite enklare är att kosta på sig ett riktigt travarsystem för att minska friktionen mellan travare och mast, vi levererar alla Gransegel med bra rulltravare från Rutgerson vid dom genomgående lattorna, men i bland räcker inte det. Då kan vi i samarbete med Harken erbjuda att av de mest kompetenta travarsystem som marknaden har att erbjuda. Harkens travare och skenor kan kombineras i en mängd olika varianter då det både finns kullagrade samt glidlagrade travare som passar på samma skena.

Vi kan tillsammans med dig som kund sätta ihop ett system som passar just din båt och dina behov.
Till den sista Februari 2011 säljer vi dessa system med rabatt och vi har satt ihop ett par paket för att ge en bild av prisläget.

Dufour 40 HR
Paket med Kullagrade lattravare och glidlagrade travare på övriga punkter
Ordinarie pris: 28 150 kr
Vinterpris: 24 700 kr
Comfortina 32
Paket med glidlagrade travare hela vägen
Ordinarie pris: 23 400 kr
Vinterpris: 20 500 kr

stockholm 08 718 30 60

malmö 040 15 00 28

oslo +47-67 58 71 50

Gransegel Stockholm har öppet under julhelgerna som vanligt alla vardagar utom aftnar och med följade undantag då vi stänger 15.00:

Torsdag 16/12.
Torsdag 23/12.
Torsdag 30/12.
Fredag 7/1.

I filmen ovan kan du se Dufour 40 med en plan CodeZero i laminatduk (CZ-30). I slutet ser du en Grand Soleil 37 med en CodeZero för öppnare bogar sydd av nylon (SK-130).
Den planare CodeZeron får för stora laster i de brantare vinklarna den är sydd för. Därför måste den sys av den stabilare laminatduken. Läs även förra årets Julskotpunkt.
Alla som köper ett nytt segel från Gransegels Stockholmsloft får en exklusiv pikétröja med Granlogga på ryggen och valfritt tryck på bröstet.
Dela

"dessutom kommer du bli tvungen att bromsa fallet vid nertagning"

Vill du ej ha Skotpunkten,
fyll i din epostadress här:

Epost: *
Övrigt: